Acer Iconia W700 – таблет с мощта на лаптоп

Iconia W700 e представител на ново поколение устройства на Acer, които съчетават ергономичността и удобството на таблета с производителността на преносимия компютър. Моделът бе представен в края на октомври заедно с пускането на операционна система Windows 8, под чието управление работи.

Iconia W700 съчетава удобството на таблета с производителността на преносимия компютър

Iconia W700 съчетава удобството на таблета с производителността на лаптоп

Лек и елегантен, със сребърен корпус, Iconia W700 идва със стилна док станция, която дава възможност за различни начини на гледане – пейзажно или портретно.

Когато се използва в положение пейзаж, док станцията може да се разположи на 70 градуса за споделяне на мултимедия или презентации или на 15 градуса за по-ергономичен сензорен контрол. Портретният режим е по-подходящ за четене и сърфиране.

Таблетът се слага и маха лесно от док станцията, а с нейна помощ осигурява повече възможности за свързване, вкл. 3 порта  USB 3.0 и DC-in захранващ кабел.

11,6-инчовият Full HD сензорен екран е допълнен с Dolby Home Theater v4 за по-добро потребителско изживяване с видео и филми.Iconia W700 идва още с Acer CrystalEye – задна HD уеб камера, която прави снимки във висока резолюция и 1080p видео с възможност за бързо качване в социалните мрежи. Предната камера Acer Crystal Eye HD пък се използва за включвате в разговори „на живо” с приятели.

Чрез интерфейса Micro-HDMI таблетът може да се свърже с по-голям екран. Устройството лесно се превръща и в заместник на настолния компютър чрез добавяне на Bluetooth клавиатура.

Оборудван с най-новите процесори на Intel, Iconia W700 предлага продуктивност характерна за преносим компютър и има продължителен живот на батерията до 8 часа. Освен това таблетът използва технологии Instant On и Always Connect, които осигуряват моментално свързване към мрежата за достъп до социални мрежи, е-поща и последните новини.

Коментар