Apple и HTC уредиха всички патентни спорове

Apple и HTC съобщиха, че са постигнали глобално споразумение за отказ от всички текущи искове и сключване на глобален лицензионен договор за срок от 10 години.

Лицензионното споразумение се разпространява върху всички патенти, които вече принадлежат на компаниите, както и на патентите, които се очаква да бъдат получени в срока на договора.

HTC е удовлетворена от разрешаването на споровете с Apple, тъй като сега ще може да се съсредоточи върху иновациите вместо върху съдебните дела, коментира Питър Чу, генерален директор на тайванската компания.

Apple даде на съд HTC през 2010 г., като я обвини в нарушаване на патентни. Това бе първият сериозен удар на компанията от Купертино по производител на Android устройства.

Двете страни си размениха победи на полето на съдебните сражения, като през миналата година Apple дори извоюва забрана за продажбите на няколко продукта на HTC в САЩ.

Междувременно, Apple влезе в съдебни спорове със Samsung и Motorola Mobility, които също разчитат на Android. Някои анализатори очакват Apple да сключи мирни договори и с тези две компании.

Коментар