Интересът към Surface RT е скромен

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър заяви в интервю за „Ле Паризиен”, че търсенето на таблета Surface RT е скромно. Моделът дебютира на пазара в САЩ в края на октомври. Компанията все още не е съобщила никакви конкретни данни за продажбите.

Очакваше се силен интерес към Surface RT, повод за което даде и големият брой предварителни поръчки в онлайн магазина на Microsoft. Говорейки за скромния интерес към Surface RT, Стив Балмър напомня, че предстои пускане на още една версия на таблета – Surface Pro, която работи с процесор Intel и пълноценна версия на Windows 8. Моделът се очаква на пазара в началото на следващата година.

Отзивите за Surface RT са противоречиви. Хардуерните параметри на устройство се оценяват много високо, но софтуерната платформа търпи критики, изтъква се и липсата на достатъчно приложения. Освен това вече се появиха информации и за първите дефекти на Surface RT.

Така например, някои притежатели на таблета откриха разслояване на Touch Cover – фирмения капак с вградена клавиатура. Microsoft призна за наличие на подобен проблем в ограничен брой устройства и обеща да замени дефектния аксесоар.

Коментар