ИКТ бизнесът ни извън Топ 500 на Делойт за ЕМЕА

Нито една българска компания не фигурира в класацията на Делойт за най-бързо развиващите се ИКТ компании в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Консултантската компания е класирала 500 компании от сферата на високите технологии, но сред тях няма фирма от България.


Топ 10 компании с най-голям ръст на приходите за последните пет години
(източник: Delloite Technology Fast 500 EMEA)

Рейтингът класира фирмите по растеж на приходите за последните пет години, като се изготвя от 2000-та г. Включени са компании от секторите хардуер, софтуер, телекомуникации, полупроводници, интернет, медия и развлечения, наука и чисти технологии.

Съседите ни Турция, Румъния, Гърция и Сърбия попадат в класацията Technology Fast 500 EMEA. Турция присъства с цели 27 компании, Румъния има 4, а Гърция и Сърбия по една.

Лидер в новото издание Technology Fast 500 EMEA 2012 e френската компания Criteo, която отчита ръст от 202100% за петгодишен период. На второ място е ZBD от Великобритания от сектора на полупроводниците и компонентите. Трета е румънската фирма Vola.ro SRL, която развива дейност в интернет сектора и има ръст от 17323% за последните пет години.   

Коментар