Ерик Шмид учуден защо Apple не съди Google

Учудващо е, че Apple съди не Google, а нейните партньори, сподели в интервю за Уол Стрийт Джърнъл бившият изпълнителен директор на интернет гиганта и настоящ председател на борда на директорите – Ерик Шмид.

Той не разбира съдебната позиция на създателя на iPhone и iPad, но смята, че юридическата война оказва негативно влияние преди всичко на малките ИТ компании, които още не са формирали стабилен бизнес.

Ерик Шмид призовава Apple и Google да правят бизнес по-зряло. Споровете между двете компании не стихват, но въпреки това те могат да си сътрудничат ползотворно, смята той.

Съдебното противопоставяне, макар и косвено, между Google и Apple ще продължи още известно време, през което двете компании ще се отдалечават една от друга, заяви Шмид.

В последните години отношенията на Google и Apple ту се затоплят, ту се захлаждат. Неотдавна Apple премахна от своята операционна система iOS вграденото приложение YouTube и картографската услуга Google Maps, заменяйки ги със свои услуги.

Ерик Шмид не разбира причината за подобни действия от страна на Apple. „Разбира се, ние искаме компанията да се възползва от нашите карти”, казва той пред Уол Стрийт Джърнъл.

Коментар