Apple залага на хакер работил в Microsoft

Apple е назначил на работа известен хакер, нает преди време от Microsoft да затваря дупки в сигурността на Windows Vista. Кристин Пажет нашумя през 2002 г. като автор на термина „подривна атака” за технология, която позволява да бъдат заобиколени ограниченията на сигурността между процесите в една сесия на Windows и да се внедри код във всяко приложение или услуга.

     
Кристин Пажет вече работи за сигурността на Mac OS X

     

По-късно Microsoft пусна кръпка, която отстранява частично проблема, но уязвимостта остана във Vista. За да защити потребителите и да подсили сигурността на операционната система, Microsoft нае Пажет. Тя стана част от групата висококвалифицирани специалисти, ангажирани в усъвършенстване на системата.

През 2007 г. Пажет демонстрира техника за пробив на RFID чипове с цел получаване на информация от тях. По-късно хакерката се прослави и с други успехи, като например достъп до GSM базова станция и изпращане на SMS до участниците в конференцията DefCon през 2010 г.

В последните пет години Пажет работи в различни компании и като консултант по ИТ сигурността на свободна практика. Apple е назначила Пажет през септември т.г., отчитайки ръста на заплахите за собствената си операционна система Mc OS X.

Самата Пажет също е потърсила възможност за постоянна работа. Според интернет изданието Wired.com, до 2010-та година тя е била мъж с име Крис. 

по темата: „Apple залага на хакер работил в Microsoft”

добавете коментар...

  1. DJERASER

    Невиждам с какво тоя пич ще помогне! :/

Коментар