Тим Кук: нетбуците са ужасни

Шефът на Apple Тим Кук критикува, подобно на своя предшественик Стив Джобс, нетбук компютрите. В интервю за Блумбърг CEO-то на най-голямата ИТ компания припомня големите надежди, които производителите възлагаха на този клас устройства и последвалото разочарование.

Мнозина считаха нетбуците за най-готините устройства на света. Производителите правеха натрапчиви рекламни кампании. В началото и известно време след това продажбите бяха големи. Но какво последва, пита риторично Кук.

Разбра се, че нетбуците са ужасни – както тяхната конструкция, така и непоносимата клавиатура. Не им достига и производителност, критичен е Кук.

Според него, отличният продукт не означава скъп продукт. Става въпрос за честна цена, контрира той твърденията, че епълските продукти са необосновано скъпи.

Същевременно, Тим Кук споделя и впечатленията си от таблета Surface на Microsoft и други конкурентни на iPad устройства. Учудващо според него е решението на разработчиците да принуждават потребителя да превключва между различни операционни системи, с различни графични интерфейси.

Друга забележка на Кук е липсата на оптимизирани за конкурентните таблети приложения. Той посочва, че Apple е оптимизирала над 275 хиляди приложения за iPad.

Ако просто „разтегнете” създадената за смартфон програма, за да има вид и на таблета, това е ужасен подход и една от причините за ниската популярност на подобни устройства, пояснява Тим Кук.

Коментари по темата: „Тим Кук: нетбуците са ужасни”

добавете коментар...

 1. df

  Ultrabooks си имат прекрасна операционна система/и.
  На тях трябва да им смъкнат малко цените, и да удължат времето за работа с едно зареждана, но без да намаляват производителноста.

 2. Комбайнер

  @:)
  Ultrabooks имат по-голям шанс, стига някой да направи смислена OS за тях 🙂

  По-тъп коментар, на този сайт, не съм намирал . За всеки продукт отделна ОС?!

 3. :)

  zloss, като не си купуваш iPhone, доста красноречиво си изказваш мнението.

  По същия начин, хората си изказват мнението, като не купуват скапаните Netbooks. Ultrabooks имат по-голям шанс, стига някой да направи смислена OS за тях 🙂

 4. zloss

  И iPhone е ужасен ама никой не ни пита нас. :/

Коментар