YouTube официално с нов дизайн

YouTube представи вчера новия си дизайн, значително по-изчистен и опростен. Улеснено е абонирането за канали, отстранени са много неудобства, които потребителите изпитваха при работа с услугата.

Обновеният YouTube отразява обичайната практика на Google да използва все по-бял цвят и празно пространство. Въпреки това само за краткото време от пускането му има стотици хиляди жалби от недоволни потребители, свързани с два основни, според тях, проблема.

Единият проблем е, че качените клипове от каналите, за които са абонирани потребителите, са по-трудни за откриване. Досега, когато се отвори страницата YouTube, последно качените клипове на каналите с абонамент се появяваха на началната страница. Сега е необходимо кликване на страничната лента върху "Моите абонаменти", а след това върху "Само качванията", за да се видят най-новите качени клипове.

Промяната е особено объркваща за потребителите, защото сега при влизане в YouTube по подразбиране, те се оказват в "Какво да гледате", където се виждат нови видео клипове от каналите с абонамент, препоръчани от тях видеа и други. Още повече, клиповете в "Какво да гледате" не се появяват в хронологичен ред, което създава допълнително объркване за потребителите.

Вторият проблем е, че лентата вляво е подравнена, което може да предизвика проблеми при дисплеи с резолюция по-голяма от 1366×768 при гледането на клипове впоследствие.

Потребителите могат да изпращат всякакви мнения, предложения и проблеми до екипа на YouTube чрез бутона "Изпращане на отзиви", намиращ се в долния десен ъгъл на екрана. 

по темата: „YouTube официално с нов дизайн”

добавете коментар...

  1. Editor

    Чети по-внимателно, че това е официално представяне на дизайна. Сега го обявиха и ютуб
    http://youtube-global.blogspot.com.au/2012/12/a-new-look-to-help-you-to-subscribe-and.html

Коментар