GhostShell изнесе над милион записа от сайтове

Хакерската групировка GhostShell е проникнала в над 30 специализирани уеб сайта и е изнесла огромно количество информация. Откраднати са данни от над 1,6 милиона акаунта от сектори като финансовия, правораздавателния, образователния, военния и космическия, съобщи softpedia.com.

       
         

Информацията касае организации като НАСА, Европейската космическа агенция, различни аеро-космически доставчици, доставчици на Пентагона и много други. Данните включват потребителски имена, имейл адреси, физически адреси, пароли и други, които се съхраняват на корпоративни уеб сайтове.

Хакерите са получили достъп до данните на 85 милиона граждани, използващи услуги на Credit Union National Association (CUNA). Те обаче са публикували само ограничени данни, като подчертават наличието на дупка в сигурността.

GhostShell подкрепя кампанията срещу Международния съюз по телекомуникации  (ITU), който иска да регулира и контролира интернет. Хакерите са наясно, че властите ги следят и твърдят, че са идентифицирали сайтовете, използвани за тази цел. 

Коментар