Samsung ще инвестира $4 млрд. в щатски завод

Samsung Electronics, вторият по големина производител на чипове в света, планира да разшири предприятието си в Остин, Тексас. За целта корейската компания ще инвестира 4 милиарда долара, предаде Блумбърг.

В частност, Samsung ще увеличи производството на процесори за приложения. Новият завод ще заработи на пълна мощност през втората половина на 2013 година.

Разширявайки производството на интегрални схеми, Samsung ще привлече нови клиенти и ще намали зависимостта си от неустойчивия пазар на памети. Освен това компанията ще конкурира контрактните производители на чипове като тайванската Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

В предприятието на Samsung в Остин работят 2500 служители. Това е най-големият производствен комплекс на компанията извън Южна Корея. Там се намира също център за изследвания и разработки с персонал от 200 инженери, който ще бъде разширен.

Заводът в Остин беше открит през 1996 година. След разширението, общата сума на инвестициите в него ще достигне 15 млрд. долара.

Коментар