Foxconn взела поръчките за Amazon смартфони

Мощният тайвански производител Foxconn, най-големият контрактен партньор на ИТ индустрията, е взел поръчките за смартфони на Amazon, съобщи Taiwan Economic News. Онлайн търговецът, известен с е-четците и таблетите Kindle, отдавна се кани да пусне умни телефони и изглежда този момент вече е настъпил.

Очаква се фирмените смартфони на Amazon да излязат на пазара през второто или третото тримесечие на 2013 г. Компанията ще заложи на ниски цени – смартфоните й ще струват в диапазона 100-200 долара, твърди тайванският източник.

По всяка вероятност Amazon ще наложи бързо на пазара новите си устройства, благодарение на привлекателните цени, премислената маркетингова стратегия и голямата база от настоящи потребители на други нейни продукти. Твърди се, че Foxconn ще произведе 5 милиона смартфона за Amazon през първата година.

Освен евтини комуникатори, Amazon ще пусне през следващата година ново поколение таблети Kindle Fire. Устройствата ще дебютират на пазара през третото тримесечие на 2013 г. и ще се сглобяват от Quanta Computer и Compal Electronics.

Коментар