Cisco търси купувач на Linksys

Cisco, най-големият производител на мрежово оборудване в света, планира да продаде подразделението си Linksys, специализирано в безжичните и жични решения за домашни потребители и малък бизнес.

Търсенето на купувач е поверено на банка Barclays Plc., която е ангажирана и от Google да продаде Motorola Home Business, съобщи Блумбърг. От покупката на Linksys могат да се заинтересуват производителите на телевизори и електроника, които биха искали да повишат познаваемостта на своя бранд.

Cisco, от своя страна, следва стратегия за излизане от потребителския бизнес в полза на корпоративния софтуер и услуги. В рамките на корпоративното преструктуриране компанията вече се освободи от няколко подразделения, вкл. от производството на камери Flip.

Не се съобщава цената на Linksys, но тя може да се окаже по-ниска от 500 млн. долара (сумата, която Cisco даде за нея през 2003 г.), тъй като компанията вече не е печеливша, твърди Блумбърг.

по темата: „Cisco търси купувач на Linksys”

добавете коментар...

  1. Lud

    Точно Linksys ако са боклуци …. Това че предлагат китайски боклуци на такива цени не значи че другите са скъпи, камо ли боклуци !

  2. Deyan

    Ами така е, като продават скъпи боклуци, няма да са печаливши!

Коментар