Facebook ще позволи всеки да ни пише срещу 1 долар

Facebook работи върху изцяло нов модел за комуникация между потребителите си. Идеята е всяко съобщение, което изпращате или получавате чрез електронната си поща, чрез Facebook акаунта си и дори от SMS да се намира на едно и също място в един и същи разговор в социалната мрежа. По този начин, без значение от начина на комуникация или това дали вие, или човека отсреща е изпратил съобщение, то цялата хронология на разговора ви ще бъде достъпна на едно място.

Новата функционалност изисква доста работа, с която Facebook все още не е приключила. Една от промените е потребители, с които не сте сприятелени в социалната мрежа, да могат да ви изпращат съобщение, но срещу определена сума. Това означава, че без значение дали сте забранили комуникация с непознати чрез настройките за поверителност, тя ще може да се осъществява срещу заплащане от ответната страна.

Потребителите, които са разрешили всички или приятели на приятелите им да могат да им изпращат съобщения, ще получат опция за базово филтриране. Тези, които са позволили единствено приятелите им да могат да комуникират с тях, ще получат стриктно филтриране.

При базовото филтриране, всички съобщения, с изключение на спам съобщенията, ще достигат до вас. При стриктното филтриране ще виждате съобщения от приятели, имейли от приятели и съобщения от Android потребителите, които ви имат в списъка с контакти, макар да не са приятели са ви във Facebook.

До този момент, практиката на Facebook беше да изпраща съобщения от хора, които не познавате, към папка Други, която много малко хора проверяваха. Сега, за да сте сигурни, че изпратеното съобщение до някого, с когото нямате приятелски отношения в социалната мрежа, ще стигне до адресата, ще трябва да заплатите сумата от един щатски долар – в резултат, съобщението ще премине от папка Други в редовната пощенска кутия на получателя.

Макар тази сума да влиза в сметката на компанията, то идеята е да спре тормозът на потребителите с излишни съобщения. Новата функция ще е достъпна само за потребители, но не и за страници и групи. Потребителите, от своя страна, ще могат да ограничат тези платени съобщения до едно на седмица. Тестването на новия модел за комуникация започва само на територията на САЩ.

Коментари по темата: „Facebook ще позволи всеки да ни пише срещу 1 долар”

добавете коментар...

  1. петър

    ебати ташака!

Коментар