Macbook експлодира посред нощ


Собственикът на лаптоп Macbook бил събуден внезапно в три часа сутринта, след като оставеният в sleep режим компютър избухнал в пламъци на лавица над дивана в дома му.

Австралиецът МаттиБ описва инцидента във форума Mactalk. Той бил събуден в малките часове на деня от виковете на приятелката си и лая на кучето. Като видял огъня, най-напред си помислил, че някоя включена лампа е паднала и е запалила пердетата.
Приближавайки дивана в хола обаче, Матти видял, че гори лаптопът му и няколко списания, оставени наблизо. Той не загубил самообладание и успял бързо да потуши огъня. Приятелката му казала, че чула съскане като от паропроводна тръба, след което започнал да излиза дим, а няколко секунди по-късно лумнали пламъци.
Огледът на щетите, нанесени на машината от огъня, установил издута и напълно изгоряла батерия, разтопени части от клавиатурата, частична повреда на екрана и силно опушена и почерняла кутия. Матти стигнал до извода, че виновник за пожара е батерията.
Пострадала и част от мебелировката, стената също била опушена. Австралиецът е доволен, че не е изгоряла цялата му къща. Той обяснява във форума, че в последно време батерията на лаптопа не била съвсем наред, затова я оставил да се зарежда през нощта.
Матти се обърнал към компанията-производител Apple. По негови думи, тяхното обслужване било фантастично. Местният филиал ще замени обгорелия лаптоп с Macbook pro в алуминиева кутия и вероятно ще компенсира щетите, които пожарът е нанесъл на имуществото.
Според Матти, за да започне изтегляне на продадените компютри от този модел от потребителите, компанията трябва най-напред да разбере какво е причинило инцидента.

Коментар