Технологията Kinect навлиза в банковите офиси

В навечерието на Коледа FiBank показа решение „от бъдещето”, което по иновативен и атрактивен начин визуализира инвестиционни и нумизматични продукти на банката. Разработката на Samsung и Интерконсулт България реализира управление на презентациите в бизнес среда само с жестове и глас, без използване на мишка и клавиатура.

Оригиналното решение се базира на технология Microsoft Kinect for Windows, известна на широката публика основно от игровите приложения. Сега обаче Kinect e основа на компютърен интерфейс от ново поколение, разработен специално за бизнес сектора. С помощта на глас и жестове се управлява визуализирането на различна текстова информация, снимки и видео за кюлчета и монети върху иновативните дисплеи на Samsung.

Подобен тип решения са предвестник на банковия офис на бъдещето, в който клиентът сам управлява и достъпва желаната информация по забавен и интерактивен начин. Решения, базирани на Kinect for Windows, вече са създадени в клонове на банки в Москва и в Дубай, в които клиентът може да управлява информацията през витрина, дори в часовете извън работното време на банката.

На събитието на FiBank новата монета бе поставена в прозрачен куб, чиято лицева страна представлява прозрачен екран. Специално разработено видео показва любопитна информация за нумизматичните продукти, като постепенно избледнява и разкрива пред погледа истинската монета зад дисплея.

За целите на мултимедийната презентация на новите нумизматични продукти на FiBank бе използван 55-инчов Digital Signage дисплей от ултратънката серия Samsung UE55. Чрез разработено от Интерконсулт България решение, базирано на Kinect for Windows, презентаторът управлява съдържанието на екрана само с жестове и глас.

Новият онлайн магазин за монети на банката бе показан на E-board решение, което използва сензорен 65-инчов дисплей от серията Samsung ME65B. Чрез иновативни технологии за комуникация между цифровите устройства бе показано как съдържанието от големия екран може да се изпрати директно към таблет и обратно – от таблета към 65-инчовия дисплей във фокуса на банковия офис.

Коментар