Apple патентова слот за SIM карти

Apple получи патент на слот за SIM карти, който позволява лесна замяна, отстраняване и защита от повреди при неправилно поставяне на картата.

Патентът, наречен „Слот за Mini-SIM” (номер 8,337,223), описва механизъм, който може да се използва еднакво както за стандартни SIM карти, така и за съвременни Micro-SIM карти и други типове карти (например Nano-SIM, макар и те да не са посочени в документацията), съобщи Patently Apple, позовавайки се на Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ.

Подобен слот ще може да се монтира не само в телефони, но и във всяка друга електроника, вкл. ноутбуци, таблети и медийни плейъри. Патентната заявка е подадена от Apple през септември 2010 г. и се базира на десетки други патенти, издадени в периода 2000-2010 г.

По-рано тази година Европейският институт ETSI одобри спецификация на Apple като промишлен стандарт за карти във формат Nano-SIM. Разработката бе предпочетена пред тази на конкурентите Nokia, RIM и Motorola.

По непотвърдена информация, Apple е спечелила с хитрост, регистрирайки няколко филиала, които са й осигурили необходимите гласове в ETSI.

Коментари по темата: „Apple патентова слот за SIM карти”

добавете коментар...

  1. maxobg

    много интересни ходове прави тая компания ,откакто го няма Стив Джобс

  2. :)

    Интересна "непотвърдена" информация.

    А, може би ETSI са се навили, защото Apple обявиха, че патентите им относно nano–SIM ще са без такси за ползване (royalty–free)?

Коментар