LG подготвя нови модели Smart Google TV

LG ще покаже разширено портфолио телевизори Google TV на изложението CES 2013 в Лас Вегас през януари. Моделите GA7900 и GA6400 идват с последна платформа на Google и Smart TV на LG, ново дистанционно управление LG Magic Remote Qwerty и функции Voice Search и PrimeTimе, съобщи производителят.

Обновената версия на Smart Home предлага по-удобен и структуриран достъп до VoD, YouTube и други приложения и улеснява достъпа до колекцията от съдържание в LG Google TV. Моделите съчетават дизайн Cinema Screen с гладка и елегантна форма.

Новата Smart Home функция предлага различни типове „карти”, които служат като папки за приложения и друг вид съдържание. Картата My Interest показва полезна информация, вкл. времето в реални условия и избрани според интересите на потребителите новини.

Интерфейсът се навигира с помощта на дистанционно управление Magic Re-mote Qwerty, което комбинира клавиатура с контрол чрез насочване и кликване. Функцията за разпознаване на езика, включена в обновената версия на дистанционното, се съчетава с търсачката на Google.

Възможностите за управление с гласова команда увеличават ефективността на функцията PrimeTime и позволяват лесно преглеждане на повече от 100 000 налични филми и телевизионни сериали на LG Google TV.

Двуядреният процесор на LG Smart TV улеснява навигирането през менюто и ускорява сърфирането през интернет. Допълнителната изчислителна мощ позволява на процесора TruPicture XD да обработва образите по-бързо и точно, като пресъздава също по-богати цветове и като цяло по-качествена картина.

Телевизорът на LG Smart TV с Google TV позволява свързване с редица безжични устройства. С помощта на новото приложение на YouTube за Android смартфоните и таблетите могат автоматично да се свързват с Google TV чрез домашната мрежа посредством Wi-Fi. По този начин се улеснява изпращането на видео от външни устройства към телевизора.

За геймърите LG Google TV предлага предварително инсталирано приложение OnLive, което трансформира телевизора в платформа за игри без нужда от конзола. Чрез него любителите на гейминга получават достъп до стотици видео игри през облака. Освен Cinema 3D TV функционалност LG Google TV използва и технология FPR за 3D ефект без разсейващо трептене.

Коментар