Logitech добавя 2 нови уебкамери за лаптопи към портфолиото си

В отговор на растящото търсене за периферия за преносими компютри, Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), водещият световен производител на уебкамери, представи две новости в растящото си портфолио: камерите за лаптопи Logitech® QuickCam® Deluxe и Logitech® QuickCam®.
И двете нови уебкамериса снабдени с подобрените RightSound™ и RightLight™ технологии на Logitech, съответно за премахване на страничните шумове при интернет комуникация и за по-ясен и кристален образ дори при приглушена светлина. За допълнителна яснота на образа QuickCam Deluxe е снабдена и със стъклени лещи.
Световните доставки на преносими компютри за 2006 г. са надминали 80 млн. броя, или са над 27% повече от 2005 г. Това сочат данните от изследване на IDC, според което продажбите на лаптопи в световен мащаб през 2007 г. ще надвишат 100 млн. броя.
“Тъй като преносимите компютри се превръщат във все по-важен фактор, определящ покупката на потребителите, Logitech продължава да предлага висококачествени уебкамери за лаптопи на достъпни цени, които помагат на потребителите да осъществяват надеждни видео разговори,” каза Джина Кларк, Вицепрезидент за продуктовия маркетинг на бизнес звеното за интернет комуникации на Logitech. “Изключително сме щастливи, че сме начело на пазара на интернет комуникации и свързваме милиони хора по целия свят.”
И двете уебкамери работят с всички най-популярни програми за видеоразговори, в т.ч. Skype™, Windows Live™ Messenger, Yahoo!® Messenger и AIM®. Logitech доставя аудио и видео технологии за Windows Live Messenger от март 2003 г., като до януари 2007 г. през периферия на Logitech са осъществени 11.3 млрд. сесии в Windows Live Messenger.
Поддръжка на Windows Vista
Както QuickCam Deluxe, така и QuickCam работят под Windows Vista. Новият софтуер QuickCam (версия 10.5) включва многобройни добавки за уебкамери като QuickVideo, QuickPicture и QuickView. Logitech планира да разработи допълнителни приложения за Windows Vista, които ще могат да се свалят от сайта на компанията http://www.logitech.com/.
Нови филтри за забавление Logitech
Двата нови модела уебкамери за преносими компютри ще бъдат първите, които ще предложат последното софтуерно нововъведение на Logitech: Филтри за забавление (Fun Filters). Чрез филтрите за забавление на Logitech е възможно да бъде очертан всеки обект в обхвата на визьора на камерата, като например лицето на говорещия, части от стола или офис мебели.Само с едно движение на мишката те могат да бъдат заменени с един от дванайсетте филтъра, които ще им придадат специфичен вид. В началото на април, Logitech ще предложи значително по-голямо разнообразие от подобни филтри за свободно сваляне от http://www.logitech.com/.
Logitech QuickCam Deluxe и Logitech QuickCam за лаптопи ще бъдат на европейския пазар в началото на м. април.

Коментар