Divoom: Нов качествен звук на българския пазар

От началото на март Компютър 2000 България дистрибутира нова марка аудио продукти на българския пазар – Divoom. Решението е част от общата концепция на компанията да се превърне в най-големият доставчик в подсегмента на звуковите компютърни технологии – колонки, усилватели, карти и пр. Според управителя Станислав Костадинов, клиентите и дилърите трябва да знаят, че като потърсят колонки, всичко необходимо от всякакъв вид се намира на едно място. Марката Divoom e неразделна част от тази стратегия, защото предлага много и разнообразни модификации от всякакъв ценови и функционален клас. Първата доставка на Компютър 2000 включва 16 модела.

Най-евтините са Morro-321, които са с крайно клиентска цена от около 30 долара с ДДС. Комплектът се състои от централна колона (буфер) и 2 сателитни колонки. Общата мощност е 25W, а съотношението сигнал/шум е над 80 dB. Честотният обхват е 40Hz-20KHz.
В средния клас е моделът Ares-100H с крайно клиентска цена от около 88-90 долара с ДДС. Комплектът отговаря на стандарта 5.1 като включва буфер и 5 сателитни колонки. Общата мощност е 75W, а съотношението сигнал/шум е над 95 dB. Честотният обхват е 20Hz-20KHz. Външният дизайн е изключително подобрен като включва и дърво.
Моделът Comet-D1 е представител на високия клас, разположен в ценовия диапазон около 180 долара с ДДС. Технологията отговаря на стандарта 5.1 от буфер и 5 сателита, но този път 4 от сателитите са на собствени поставки. Мощността е 125 W, съотношението сигнал/шум е 80dB, а честотният обхват е 20Hz-20KHz. Външният дизайн включва стъкло и сребристи повърхности. Чисто функционално възможностите за регулация на звука са значително подобрени, като е налице и дистанционно управление.
Divoom е джойнт венчър със силно участие на компании от Сингапур. От години фирмата се налага като производител на аудио продукти с гарантирано високо качество на достъпна цена.

Коментар