Logitech добавя удобство към PlayStation 3

Logitech ще подкрепи европейския старт на системата за забавление Sony PlayStation 3 с нова линия периферни продукти, съобщи компанията от изложението CeBIT в Хановер.
Анонсът включва джойстици Logitech Cordless Precision и Logitech ChillStream, безжична клавиатура Logitech Cordless MediaBoard, кабел Logitech HDMI и Logitech USB Headset. Тези продукти са специално проектирани, за да подобрят преживяването от новата платформа за игри на Sony, уточняват от компанията.
Джойстикът Logitech Cordless Precision предлага на геймърите сигурна безжична връзка, благодарение на технологията Cordless Freedom 2.4 GHz, която осигурява прецизен контрол на разстояние до 9 метра. Технологията за пестене на енергия на джойстика позволява на потребителите да играят над 150 часа с един комплект от две AA батерии. Logitech Cordless Precision за PS3 ще може да бъде намерен на европейския пазар след официалния старт на конзолата през март на препоръчителна цена EUR 44.99.
Logitech ChillStream пък е единственият съвместим с конзолата джойстик с иновативна технология за охлаждане, която поддържа ръцете на играещите сухи. От всяка страна на устройството са разположени три тесни вентилационни отвора, които изтласкват въздух директно върху четирите играещи пръста, върху основата на палеца и дланите на ръцете. Въпреки че генерираният шум е съвсем малък, вграденият 40 мм вентилатор изтласка 0.02 м³ въздух на минута. Като добавка, гумените захватки осигуряват стабилност при контрола. Logitech ChillStream за PS3 в две разцветки – черна и металик, ще може да се намери на европейския пазар през март на препоръчителна цена от EUR 39.99.
Клавиатурата Logitech Cordless MediaBoard значително улеснява настройката, комуникацията и търсенето в мрежата за всички геймъри, които използват онлайн мрежата на Play Station. Устройството позволява на потребителите да задават профили, да управляват акаунтите си, да въвеждат URL и да изпращат текстови съобщения, без да е необходимо да се опитват да контролират виртуална клавиатура с джойстика си. Клавиатурата осигурява и вграден touchpad и вертикален скролбар, така че геймърите могат да разглеждат страници в мрежата без отделна мишка. Logitech Cordless MediaBoard ще бъде достъпна на европейския пазар през м. март.

Коментар