Проект за нова геймърска конзола търси инвеститори

След успеха на отворените геймърски конзоли Ouya, друг проект, наречен GameStick, се бори за вниманието на инвеститорите чрез услугата за набиране на финанси KickStarter.

Новата конзола ще работи на операционна система Android, за да може всеки играч да я включи в HD телевизори за максимално геймърско изживяване.

Според официалното описание, това е един иновативен проект в полза и на двете страни. Разработчиците ще получат пълна творческа свобода, което значително ще ускори иновациите. Играчите пък ще получат по-широк достъп до по-големите гейм заглавия, при това на едни по-добри цени.

Екипът, стоящ зад GameStick, планира да пусне игровите конзоли на цена от само 76 долара. Вече са планирани и игрите за конзолата – това са повече от 200 планирани заглавия, благодарение на партньорската мрежа от над 250 разработчици, включително големи студия като Madfinger, Hutch, Disney и др.

Все още обаче няма яснота дали всички заглавия, налични за Android, ще бъдат безпроблемно поддържани или ще е необходима допълнителна работа по тях.

Целта на екипа е да получи 100 000 долара чрез платформата на KickStarter. Към настоящия момент, мисията е наполовина изпълнена, въпреки че инвестициите идват само от около 760 души. До крайния срок остават още 29 дни.

Коментар