Apple тества новите iPhone 6 и iOS 7

Apple тества нов iPhone и следваща версия на операционната система iOS. Разработчици на приложения са открили в логовете за използване на софтуера им връзки към iPhone 6.1, работещ под управление на iOS 7, съобщи TheNextWeb.com.

Логовете показват, че заявките към приложенията идват от интернет адрес в кампуса на Apple в Купертино. Предполага се, че инженери на Apple тестват новите айфон и iOS за съвместимост с популярни приложения.

Въпреки че операционнната система и данните за устройството могат да са фалшиви, уникалният IP адрес идва от Купертино, което дава основание на разработчиците да смятат, че информацията е достоверна.

Според анализатора Реймонд Джеймс от Tavis McCourt обаче, следващият модел на смартфона ще се нарича iPhone 5S, а не iPhone 6. Обикновено Apple означава междинните си продукти с S, преди да пусне напълно нова версия. Така например, iPhone 3G беше последван от 3GS, а след това от iPhone 4.

Apple представи iPhone 5 през септември, а по-късно обяви, че ще пусне следваща версия на смартфона в средата на 2013. Наскоро Techradar.com съобщи, че компанията ще въведе следваща версия на своя iPhone още през пролетта на настоящата година.

Коментар