Table PC позволява споделено изживяване

Horizon Table PC има внушителен 27-инчов мултитъч екран за домашни забавления

Horizon Table PC има внушителен 27-инчов мултитъч екран за домашни забавления

Lenovo представи днес на CES 2013 в Лас Вегас новия си персонален компютър IdeaCentre Horizon Table PC, който позволява на няколко потребителя да се забавляват едновременно. Устройството, предназначено за ползване в дома, предлага мултитъч технология и възможност за работа в различни режими.

Horizon може да се постави в хоризонтална позиция върху всяка повърхност, за да се ползва от двама и повече потребителя. Моделът поддържа употребата на интерактивни гейминг аксесоари в съчетание с тъчскрийн активности.

Таблетът се възползва от тъч функционалностите на Windows 8, за да предложи иновативни варианти на персонализирани игри от Electronic Arts и Ubisoft. Освен това, Horizon лесно се превръща в 27-инчов настолен компютър с висока производителност.

Устройството идва със специален комплект аксесоари като електронно зарче, четири джойстика и интерактивни пистолети (strikers). Физическите аксесоари за игра са съчетани с действия на екрана. За участниците играта е полу-физическа, полу-дигитална – активност, която Lenovo нарича “фигитална”.

Horizon Table PC идва с Lenovo App Shop, специален магазин за приложения, поддържан от Intel AppUp. Магазинът съдържа над 5 000 приложения за забавление на няколко потребителя едновременно. Осигурен е и достъп до образователни и гейминг приложения, разработени от доставчици като Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV. Моделът разполага със стотици популярни игри и приложения от BlueStacks

Чрез интелигентна подвижна система потребителите лесно могат да го поставят в хоризонтална позиция. В това положение, устройството автоматично активира потребителския мултитъч интерфейс за работа на няколко потребителя – Lenovo Aura. Този интерфейс позволява на семействата да играят игри, да се образоват или заедно да ползват мултимедийно съдържание.

Технологиите Nvidia GeForce и Home Theatre v4 гарантират качеството на графиката и звука. Високата производителност е обезпечена от процесор Intel Core i7.

Допълнително, Horizon предлага компактна и подвижна маса Horizon Multimode, която позволява на потребителите да променят ъгъла и височината, от която ползват таблета, да го поставят в хоризонтална или изправена позиция или да го завъртят под ъгъл от 90 градуса.

Междувременно, Lenovo представи и огромен Table PC с 39-инчов екран с кодово име Gamma, който все още е в ранен етап на разработка, Gamma осигурява възможности за забавление на много потребители едновременно. Устройството е показателно за предстоящите разработки на Lenovo в Table PC сегмента.

Коментар