Адаптивни AIO системи показани на CES 2013

Intel показа на CES 2013 в Лас Вегас нови адаптивни системи „всичко в едно”, които имат батерия, вградена в екрана, и могат да бъдат носени у дома или в офиса. Това са високопроизводителни компютри с големи, чувствителни на допир екрани, които могат да бъдат използвани като система за игри за много потребители или като интерактивно устройство за създаване на изкуство, както и за много други споделени лични изживявания.

Казано накратко, адаптивните AIO устройства ще ни помогнат да се върнем към корените на „нощта на игрите” чрез споделени изживявания, където семействата и приятелите се събират около системата, за да си взаимодействат, да играят и да се забавляват, посочиха от компанията.

В допълнение, Intel обяви разширяване на партньорствата с доставчици на видео услуги като Comcast и Bouygues Telecom, благодарение на което потребителите ще могат да гледат на живо и при поискване платено ТВ съдържание на своите интелски устройства. Партньорството с Comcast, например, ще донесат Xfinity ТВ изживяване до множество екрани в дома, включително ултрабуци, PC-та „всичко в едно” и таблети.

В основата на тази нова катерогия устройства е видео гейтуей Intel Puma с множество екрани, разработен от Arris. Всеки екран в дома получава достъп до премиум развлекателно съдържание на живо и при поискване.

Intel работи също и с Bouygues Telecom, за да осигури на потребителите на интелски устройства във Франция услугата Bbox TV. Потребителите ще могат да ползват ТВ на живо или видео по поискване навсякъде в мрежата на Bouygues Telecom.

Коментар