Samsung интегрира Dropbox в устройствата си

Южнокорейският ИТ гигант Samsung и облачното хранилище Dropbox обявиха съвместни планове за по-дълбоко интегриране на клауд услугите за съхранение на данни в повече устройства, базирани на Android, вкл. последната серия Galaxy Grand.

Сделката стъпва на предварително сключен договор за партньорски отношения между двете компании, целящ да допълни функционалността на различни популярни смартфони на Samsung. Интеграцията на Dropbox вече е факт за различни устройства на корейския производител, сред които Galaxy S III, Galaxy Note II и Galaxy Camera.

Големият Galaxy Note II още през август 2012 г. стана първият смартфон, който се разпространява с предварително интегриран Dropbox във фото и видео галерията. Функцията позволява автоматично качване на снимков и видео материал в Dropbox акаунта на потребителя.

По този начин потребителите вече не се нуждаят от специален софтуер и кабел или четец на карти с памет, за да прехвърлят съдържание. Притежателите на устройства на Samsung получават разширени възможности за достъп отвсякъде до своите документи, снимки и видеозаписи и лесно споделяне чрез различни джаджи.

Коментар