Хакер пусна Windows 95 на Windows RT

Windows RT се появи в таблетите Surface на Microsoft и в устройства на няколко други компании

Експерт по сигурността успя да заобиколи ограниченията, наложени от Microsoft, и да стартира приложения без цифров подпис на Windows RT.

Междувременно от „jailbreak” общностите започнаха работа по разработване на нови варианти, с които максимално да се възползват от експлойта.

Потребителят Netham45 от форум на XDA е създал няколко приложения за Windows RT, вкл. PuTTy, TightVNC и BOCHS, които от своя страна му позволяват да създаде виртуално копие на Windows 95.

Добрата новина за Microsoft от темата във форума на XDA е, че модифицирането на приложения, които да работят на Windows RT, изисква много работа.

Софтуерната компания потвърждава за експлойта с уточнението, че само най-напредналите потребители ще могат да се облагодетелстват от него. Същевременно, Microsoft обещава в бъдеще да пусне решение, което да блокира тези възможности.

Коментари по темата: „Хакер пусна Windows 95 на Windows RT”

добавете коментар...

  1. ert

    Майкрософт изиграха ключова роля в рзпространението на компютрите сред обкновените хора. Сега са на път да изиграят ключова роля (заедно с Епъл) в унищожаването на едно от най-прекрасните изобретения на човечеството.

    За какво ми е компютър ако не може да изпълни код какъвто аз искам без да търся разрешение от някой друг? Това дори вече не може да се нарече компютър, а по-скоро устройство с ограничено предназначение – като пералнята и хладилника.

    А светът е зинал с голяма уста и ще лапне каквото и да му пуснат отгоре почти без да протестира. И точно по тази причина заключеният модел на разработка има опасност да се превърне де факто стандарт за тези устройства.

    Затова бъдещето е в отворения софт и хардуеър. M$ е време да го приемат или да се оттеглят, но разбира се няма да направят нито едното, нито другото. Така че браво на хакерите, дерзайте в същия дух!

Коментар