Китайската TCL показа 110-инчов 4К телевизор

Набиращият скорост китайски производител на телевизори TCL показа на изложението CES 2013 в Лас Вегас 110-инов модел с резолюция Ultra HD (UHD). Огромният China Star 3D 4K TV е оборудван с мултисензорен дисплей и поддържа 3D.

По време на изложението китайците показваха на екрана с яркост 800 нита трейлър от филма Iron Man 3, като главният герой стоеше в цял ръст през замаяната аудитория, съобщи engadget.com.

Същевременно, TCL демонстрира и мултисензорен 24-инчов телевизор iCE Screen, който може да се ползва като таблет, както и свръхтънък 11,5-мм телевизор V101 Blade.

Друг атрактивен продукт от китайската компания беше приставката MoVo Google TV, проектирана на база едночипова система Marvell Armada 1500. Устройството се отличава с потребителски интерфейс, разработен от TCL, и технология за разпознаване на лица с цел предоставяне на персонализирано изживяване за всеки член на семейството.

Очаква се китайска компания да влезе в Топ 3 на производителите на телевизори, като заеме мястото на Sony, благодарение на по-големия обем продажби през 2012 г., съобщи по-рано digitimes.com. Първите две места държат корейските гиганти Samsung и LG.

Коментар