Samsung отложи пускането на RT таблет

Samsung отложи пускането в САЩ на таблета ATIV Tab, работещ под управление на Windows RT. Според Майк Ейбъри, шеф на подразделението за продажби на РС и таблети, налагането на подобен продукт, който до момента е неустойчив на пазара, изисква големи финансови ресурси, съобщи CNET.

Маркетинговите изследвания показват, че компанията трябва да вложи значителни усилия, за да информира потребителите за особеностите на Windows платформата за ARM процесори.

Оценявайки обема на финансирането, необходимо за осведомяване на потребителите за разликата между Windows RT и Windows 8, и отчитайки скромните прогнози на търговските партньори, Samsung е решила да изчака с пускането на RT таблет.

Ейбъри признава невъзможността за постигане на приемлива цена за таблета, която би позволила на компанията да конкурира успешно продуктите на останалите производители. Мениджърът на Samsung обаче не вини за това Microsoft, а посочва, че ниската рентабилност е свързана с разходите за създаване на таблета.

Решението на Samsung не означава отказ на компанията от Windows за ARM-устройствата си. Сайтът на ATIV Tab продължава да информира, че Samsung препоръчва Windows RT.

Коментари по темата: „Samsung отложи пускането на RT таблет”

добавете коментар...

  1. didka

    tozi tablet nestava za ni6to nemoje da se raboti s nego

Коментар