Ericsson улеснява прехода към „свързано общество”

Нова уеб платформа на Ericsson улеснява дейността на разработчиците на приложения за свързано общество. Иновативното IMS решение ще превърне всяко устройство, свързано с мрежата, в постоянно отворен комуникационен канал, съобщиха от шведската компания.

Първата в света IMS-базирана Web Real Time Communications (WebRTC) платформа дава възможност за разработване на уеб приложения, които ще разширят екосистемата на компаниите и потребителите. Тя ще позволи всяко устройство да бъде достигано от мобилен телефон.

Разработчиците ще могат не само да преоткрият съществуващите комуникационни услуги, но и да създават съвсем нови комуникационни парадигми и да предоставят на потребителите добавена стойност от мобилни услуги.

На състезание за разработчици, проведено в дните преди CES 2013 в Лас Вегас, операторът AT&T представи своя Call Management API (приложен програмен интерфейс), базиран на IMS платформа на Ericsson, която вече е налична в алфа версия.

“Разработчиците могат да вземат съществуващата концепция за телефонен разговор, да я приемат като дигитален поток и да създават иновативни приложения. Запис, транскрибиране, превод и други ще могат да се извършват върху всяко свързано устройство – само чрез използване на съществуващите телефонни номера.  И това е само началото”, заяви Джеф Холингуърт, ръководител на отдел „Бизнес иновации” в Ericsson Северна Америка.

Коментар