Производителите на коли и чипове влизат в тесни партньорства

Немският производител на чипове Infineon и производителят на коли Hyundai ще си сътрудничат в разработването на автомобилна електроника и ще отворят съвместен иновационен център в Сеул.
В свое изявление на компютърното търговско изложение CeBIT в Хановер компаниите казаха, че ще разработват автомобилни електронни системи за търговските марки коли Hyundai и Kia и ще подобряват настоящите системи на Hyundai.
Infineon и Hyundai са се споразумели да не разкриват финансова информация около сътрудничеството си, писа news.com.com. Те заявиха, че очакват първите съвместно разработени продукти да бъдат използвани в моделите на Hyundai и Kia за 2010 година.
Също на CeBIT Intel заяви, че е разработил стандарт за информация вътре в колата и за електроника за забавление заедно с баварския производител на BMW.
Шефът за Европа на Intel Кристиан Моралес каза, че първите специални продукти, плод на сътрудничеството на компанията с доставчиците на автомобилна електроника Harman/Becker, Parrot и EDAG Engineering +Design, са почти готови за пускане на пазара. Harman/Becker, например, ще предлага гласов контрол за мюзик плеъра на Apple iPod.
Модерната луксозна кола съдържа над 100 микрочипа.

Коментар