„Лаборатория Касперски“ жъне успехи в независимите изпитвания през 2012

„Лаборатория Касперски“ обобщи резултатите от сравнителните изпитвания за 2012 година. През изминалата година решенията за корпоративна и потребителска сигурност на дружеството участваха в 70 различни изпитвания и изследвания на международни лаборатории за изследвания.

Освен оценката на антивирусния компонент, независимите експерти обърнаха специално внимание на различните технологии, които са на разположение в продуктите на „Лаборатория Касперски“, включително нововъведенията на дружеството: „Автоматична защита от експлойти“, „Безопасно плащане“ и „Поставяне в бял списък“. Резултатите бяха наистина забележителни: решенията на дружеството се наредиха на първо място в 30 теста, а в други 19 получиха престижни награди от експертите. Това е доказателство за високото качество на решенията за сигурност на „Лаборатория Касперски“ и за готовността на дружеството да се изправи срещу най-сериозните ИТ заплахи за потребителите.

Основни факти

• През годината потребителските продукти на „Лаборатория Касперски“ взеха участие в над 50 независими изпитвания, а корпоративните решения — в над 20.

• Корпоративните решения на дружеството заеха челни позиции в две трети от сравнителните тестове, докато потребителските продукти бяха първи в близо половината от всички тестове. Продуктите на дружеството заеха първото място в независимите изпитвания общо 30 пъти.

• През 2012 г. „Лаборатория Касперски“ получи 19 награди от реномирани лаборатории за изпитвания по цял свят.

• Освен отличните резултати в различни изпитвания за установяване на зловреден софтуер, изключителните технологии на „Лаборатория Касперски“, като например „Автоматична защита от експлойти“ (100 % защита срещу стартирането на зловреден код във файлове с данни), „Безопасно плащане“ (100 % защита при онлайн плащания) и „Поставяне в бял списък“ (висококачествена база данни за чист софтуер) – всички те се представиха отлично.

Най-реномираните независими организации за изпитвания

„Лаборатория Касперски“ изпитва голямо уважение към специалистите и обширните им познания относно съвременните кибер атаки, които те използват за провеждането на едни наистина независими изпитвания. Има редица лаборатории, на които дружеството има особено доверие:

• AV-test.org
• AV-Comparatives.org
• Virus Bulletin
• MatouSec
• Dennis Technology Labs
• MRG Effitas

Николай Гребенников, главен технически директор, „Лаборатория Касперски“:

„Ние винаги се стремим да участваме в независими изпитвания, които се провеждат от реномирани лаборатории и вземаме техните резултати на сериозно. Това ни дава шанс по-добре да разберем силните и слабите места на нашите продукти и да продължаваме да ги усъвършенстваме. Това също така позволява на цялата индустрия по изпитванията да върви напред, като разработва методологии за изпитване на изключителни технологии за софтуер, различен от зловредния. Многобройните награди и отличия демонстрират на нашите клиенти от корпоративния и потребителския сектор, че с инсталирането на надеждните решения за защита на „Лаборатория Касперски“ на своите компютри, те са направили правилния избор“.

Коментар