Приложение на ICB е финалист на „IT & Software Excellence Awards 2013”

Престижното издание „IT Europe“ което е водещ доставчик на новини и анализи на европейският ИТ пазар, класира приложение разработено от ICB – Интерконсулт България за финалист на годишните награди „IT & Software Excellence Awards 2013” в категорията „Съхранение/Решения за управление на информацията“  (Storage/Information Management Solution of the Year) само дни след като ICB спечели наградата на Българската Асоциация по Информационни Технологии (БАИТ) в категорията „Мобилни решения“ с изключително иновативното решение „K-IMS“ – платформа за отдалечен мониторинг през сателитна връзка  на корабния мостик.

Системата „K-IMS“ е разработена съвместно с норвежката компания „Kongsberg Maritime“, която е водещ световен доставчик в областта на корабните и морски системи и съоръжения. Приложението е с основна цел да събира, анализира и разпространява данни и информация за състоянието на системите на плавателните съдове, като използва уникална технология на Microsoft, чрез  която през сателитна връзка, в реално време, се събират над 10 000 параметъра в секунда за състоянието на кораба. Информацията се визуализира на различни устройства от типа на „Microsoft Surface“, мобилни телефони и таблети, като по този начин се обменя информация между корабния мостик и контролния център на сушата в които се анализират графики и отчети  за състоянието на системите на плавателните съдове и могат да бъда вземани критични решения и решавани сложни ситуации от сушата.

ICB – Интерконсулт България e създадена през 1996 г. За 17 години, ICB  успя да се превърне от аутсорсинг партньор в компания, която дава решения – измисля, създава и въвежда нов уникален софтуер за света и успя да се наложи като една от най-бързо развиващите се ИТ компании в България и региона.

Понастоящем ICB работи за повече от 50 корпоративни клиента в над 10 държави  – като Норвегия, САЩ, Англия, Германия, Дания, Белгия и има повече от 300 успешно реализирани проекта по цял свят и е спечелила ценни награди в бранша на Информационните Технологии.

 Победителите на наградените по категории ще бъдат обявени на гала вечеря на 13 март 2013 в хотел „Ланкастер Лондон“ („Lancaster London“).

Коментар