Пазарният дял на Windows 8 расте, на XP също

Windows 8 се радва на силни продажби през месец януари, според сайта за статистически данни netmarketshare.com. Новата ОС разполага с 2,36 на сто пазарен дял, в сравнение с 1,78% през декември миналата година.

Междувременно, Windows 7 е загубила 0,63% от своя дял за същия период, което означава 44,48% дял, при 45,11% през декември 2012 година. Това е първият път, в който Windows 7 губи дял, отбелязва thenextweb.com .

Интересни са данните за Windows XP, чийто дял изненадващо се е увеличил през последния месец, като в момента системата има 39,51% дял на пазара. Windows Vista обаче регистрира спад от 0,43% до дял от 5,24%.

Като цяло, операционната система на Microsoft бележи спад на пазара с 0,03 процентни пункта в периода от края на миналата и началото на 2013-та. В момента Windows има пазарен дял от 91,71%.

Коментари по темата: „Пазарният дял на Windows 8 расте, на XP също”

добавете коментар...

  1. Аз

    Открадни си я. Освен това Вин7 си е много добре. 8 не ми харесва, а Виста си е недоработен 7 и затова си е малко тромава. ХР е ок по простата причина че се доработва повече от 10 г. Преди доста време си беше боза (2001).

  2. User

    "Windows 7" и "Windows Vista" печелят затова, защото фирмите производителки на сотуер започнаха да изработват продукти за по-горна версия операционна система. Сега така правят и с "Windows 8". От "Windows ХР" нищо добро не се е появило на пазара. Обаче няма откъде да си я закупи човек ако реши да работи с нея.

Коментар