Apple стана мобилен доставчик №1 в САЩ

Доклад на Strategy Analytics определя Apple като най-големият доставчик на телефони в САЩ за последното тримесечие на 2012 година. Чрез продажба на 17,7 милиона iPhone устройства Apple успя да вземе короната от Samsung.

       
         

За последното тримесечие на 2012 година Samsung е успяла да продаде 16,8 милиона устройства, което е с близо милион по-малко от резултата на основния й конкурент. Третото място е за LG, която е продала 4,7 милиона мобилни устройства.

Apple заема 34 на сто от мобилния пазар в САЩ през четвъртото тримесечие на 2012 година. Това означава 25% ръст спрямо резултатите за същия период на 2011 година и първо изкачване на върха от Apple по най-много продадени мобилни устройства в Съединените щати.

Според анализаторите, фактори за успеха на компанията са популярната еко система на iOS, магазинът й за приложения, щедрите субсидии за разработчиците и обширната маркетингова кампания във връзка с iPhone 5. 

по темата: „Apple стана мобилен доставчик №1 в САЩ”

добавете коментар...

  1. Мразител

    Както винаги съм твърдял, Боклук фирмата дължи успехут си единственно на вътрешната съдебна политика на САЩ. В световен мащаб, обаче тези боклуки ги няма никакви и ако не бяха ограниченията за продажба на модели на САМСУНГ, то боклуците нямаше да видят тази позиция.

    Определено съм против това да им се слага корона, защото тези са съдебна фирма, а не иновативна. Иновациите им умряха в съдебната зала в борбата със Самсунг. Хвърлиха толкова пари там, че този милиард е само 4 пъти повече от разходите за адвокати по делото…

    Абе каквото и да си говорим. Угризките умират от давна и вътрешно патентната политика на САЩ няма да може да ги спаси.

  2. sda

    има сащ, има и останалия свят 🙂 невероятно е как хората дават пари за смартфони… и още по-невероятно за "боклокфони" както каза цецо!!!

    в крайна сметка си е телефон, и би следвало да се използва по предназначение… а защо не за 1000 евро отгоре и да отваря фейсбука… 😀

    лека полека хората заглупяват с всяко едно поколение… за съжаление 😀

  3. ЦЕцо!!!

    Показно е как рита умрял кон) Сега ако ще и на марс да закарат Боклукфон, няма да им се вдигне рейтинга!!! Все едно и също-боклук с излъскан имидж и перфектна реклама!! п.п. Ще видим числата след продажбите на телефони от Самсунга с процесори Exynos 5 Octa!Гарантирано ще има яко рев от Боклукфонната компания)))

Коментар