Всеки пети родител иска повече информация за безопасността в интернет

 София, 5 февруари 2013 г. – Всеки пети родител не се чувства достатъчно информиран по отношение на интернет, за да образова и предпази детето си от вредно съдържание в мрежата. Това показват резултатите от анкета, проведена от VIVACOM, по повод Международния ден за безопасен интернет.

Анкетата попълниха също така политици и обществени фигури. Това се случи по време на събитието "ТийНЕТ Парламент 2013", проведено днес в Народното събрание.

"ТийНЕТ Парламент 2013" се провежда с подкрепата на VIVACOM. В рамките на събитието деца, взели участие в предварително проучване по темата, получиха възможността да се включат в дебат с общественици и народни представители и да споделят своите идеи. Те защитиха правата на своето поколение и приеха първата по рода си "Харта за онлайн правата на младите хора в интернет".

VIVACOM е съосновател на Националния център за безопасен интернет и за четвърта поредна година се включва в инициативите по случай Международния ден за безопасен интернет. Телекомът се ангажира активно с подобряването на информираността на обществото и популяризиране на добрите практики за безопасно използване на интернет от децата с целогодишна кампания в различни български училища.

Коментар