Globul и Germanos с осем нови стипендианти

На официална церемония днес GLOBUL и GERMANOS  посрещат участниците в тазгодишната си стипендиантска програма, избрани сред над 150 кандидати от цялата страна.

Имената на отличените студенти са Маргарита Михкова, Петър Караджинов и Светослав Димитров от Технически университет-София, Стела Гаврилова и Виктор Минчев от Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Елена Станкова и Симона Велинова от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Дияна Димитрова от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Талантливите младежи ще получават месечна стипендия до придобиване на бакалавърска степен и ще имат възможност да натрупат практически опит, като се включат в различни проекти под ръководството на персонален наставник в следните дирекции на GLOBUL и GERMANOS – „Продукти и услуги”, „Стратегически финанси”, „Правни отношения”, „Изграждане на мрежата”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”, „Радио и пренос”, „Комутация и услуги”. Наред с това през лятото те ще участват в стажантската програма на двете компании.

Стипендиантската програма на GLOBUL стартира през 2005 г., а през последните години се провежда съвместно с GERMANOS. Целта на инициативата е да предостави на младите таланти както финансова подкрепа, така и възможност за ранно професионално развитие. До момента в нея са участвали над 40 студенти, а голяма част от тях са се присъединили към екипа на двете компании. 

Коментар