IBM опростява използването на облачни изчисления и управлението на големи обеми от данни

София, 8 февруари, 2013 – IBM (NYSE: IBM) обяви нови модели експертни интегрирани системи от семейството на PureSystems , които ще улеснят бизнеса при разработването на услуги, базирани на облачни технологии. С този ход IBM затвърждава лидерските си позиции в сферата на облачните технологии и управлението на големи обеми от данни. 

Според IDC пазара на технологии и услуги за управление на големи обеми от данни ще достигне 16,9 милиарда долара през 2015 г., като през 2010 г. е бил 3,2 милиарда долара. В същото време проучване на IBM сред бизнес лидери от различни сфери показва, че почти три четвърти от участниците в него посочват, че техните компании използват облачни услуги.

Нюйоркската фондова борса (NYSE) разчита на продукта на IBM – PureData System for Analytics, разработен на базата на технология на Netezza. Благодарение на този продукт Нюйоркската фондова борса управлява огромния обем данни в своите системи за търговия и идентифицира и разследва търговски аномалии. Nielsen – водеща световна компания за маркетинг и медия проучвания, предлага на своите клиенти детайлен анализ на потребителите и тяхното поведение, използвайки технология на Netezza за сложни аналитични възможности.

С новите предложения на IBM компаниите с ограничен ИТ ресурс ще могат бързо и лесно да намират нужната информация в големи бази данни и съответно да откриват  тенденции, които може драстично да повлияят на техния бизнес. Чрез опростяване и ускоряване на разработването на облачни услуги, компаниите ще имат възможност да развият конкурентни предимства, да намалят бизнес риска и да съкратят времето за възвръщане на инвестициите.

IBM пуска на пазара и нови предложения, разработени специално за доставчиците на управлявани услуги, за да предложат на клиентите си надеждна облачна инфраструктура, която ще им помогне да генерират нови приходи. Сред тези предложения са – Smaller PureApplication System, PureFlex System и Flex Systems. 

Коментар