РС-тата няма да изчезнат в близко бъдеще

Около една трета от потребителите, които са ползвали РС-та за достъп до съдържание, сега разчитат за тази цел на таблети и смартфони, сочи проучване на NPD Group. Мнозина специалисти виждат в тенденцията признак за скорошна гибел на персоналните компютри, но NPD не споделя подобно мнение.

В близко време персоналните компютри няма да изчезнат, убедени са в компанията. Те ще си останат най-добрият инструмент за изпълнение на много задачи, в частност създаването на съдържание.

Домакинствата, снабдени с персонални компютри, са все още твърде много. Данните на NPD сочат, че средно всяко семейство, свързано към интернет, има 2,4 компютъра и само 1,2 таблета.

Същевременно, мобилните джаджи все по-често заместват РС-тата, когато става въпрос за развлечение. 27% от анкетираните потребители на таблети и същият процент притежатели на смартфони съобщават, че вече по-рядко ползват РС за достъп до интернет и общуване в социални мрежи. NOD очаква тази тенденция да се засили през настоящата година.

Докато Windows 8 все още си прокарва път на пазара, потребителите едва ли ще се откажат от персоналните компютри. Таблетите с тази платформа обаче могат да променят ситуацията, прогнозира NPD. Windows 8 е единственото значимо решение, което позволява съвместяване на процеси по създаване и потребление на съдържание, и може да ускори краят на РС-тата.

Коментари по темата: „РС-тата няма да изчезнат в близко бъдеще”

добавете коментар...

  1. xeroz_pc_maniac

    Аз настолните компютри НЯМА ДА ЗАБРАВЯ!!! Той винаги ще ми бъде избора за устройства! Дано пак да започнат да ги карат по много в магазините за електротехника! Поне като стана по-зрял да си взема някакъв много добър.

  2. a a

    Как за пореден път го завъртяха, че бъдещето зависело от Windows 8.

    По данни от Януари пазарният дял на въпросната система три месеца след пускането и е 2,3%.

  3. учител

    Поправете си грешката "насдтолните"!!!!!!

Коментар