Aukro.bg затваря в края на март

Електронният магазин Aukro.bg ще прекрати дейност на 31 март, съобщи собственикът на сайта Allegro Group България. От тази дата потребителите ще бъдат насочвани към eMag.bg и другите сайтове на компанията.

       
         

„Онлайн търговията се развива с много бързи темпове и в новата реалност Aukro.bg вече не е най-подходящият формат за първоначалните си цели”, обясниха решението си от Allegro. Другите проекти на компанията, вкл. новите eMAG.bg и ShopCentrik.bg, ще заместят Aukro.

eMAG.bg е нов електронен магазин за продукти от областта на компютрите, потребителската електроника и малките уреди за дома. Потребителите на Aukro.bg могат да ползват акаунтите си, за да пазаруват в eMAG.bg.

В портфолиото на компанията влизат още Fashiondays.bg (онлайн клуб за пазаруване на модни стоки), Prodavalnik.com (сайт за малки обяви) и ShopCentrik (платформа за онлайн магазини).

От 5 март ще отпадне възможността за нови регистрации в Aukro.bg, но достъпът до съществуващи акаунти ще остане отворен до 31 март. От тази дата потребителите ще бъдат пренасочвани към eMAG.bg. 

Коментари по темата: „Aukro.bg затваря в края на март”

добавете коментар...

  1. email

    Типично за нас е да е*ем майката на нещо добро и работещо и да го заместим с някое гениално недоносче… първо обявиха, че Аукро вече няма да е аукцион, а магазин само за нови стоки… сега го закриват… появи се Продавалник… сега и него ще направят OLX.bg… а утре кой знае още какво! При хилядите онлайн магазини предлагащи нови стоки е глупаво да се правят такива на практика безмислени перестройки!

  2. seyco

    Dali 6te kupuvame ot eMAG tova sa bezbojni tzeni

  3. cony

    не издържаха тези *****
    с тези цени където струваха компютрите им няма кой да ги купи евентоално а аз само веднъж съм пазарувал от тук но ако намалят цените ще се пакачи търсенето и пазаруването от сайта им който не съществува вече ще видим пък този колко ще живее

  4. Милчо

    Много интересенн е следния факт ,при регистрация искаха произход на продуктите и на доставчиците копия на фактури и така на татък и сега след около 5 години събиране на цени от вносители търговци е много лесно да започнеш търговия като имаш всички цени и отстъпки .
    Наистина излезнаха много хитри и успяха.
    Явно тъова е стратегия дълго обмисляна .

  5. .

    “в далечните 2001 / 2”
    Брей 2001 далечна?! Ти на колко си, на 15 ли?!

  6. Дамян

    Супер! В Българския интернет има един куп излишни сайтове, които не носят никакви ползи за потребителите. Освен това у нас Интернет не е навлязъл достатъчно и няма нужда за повече от 1 сайт за обяви.

  7. Никола

    Спряха търговете, изгониха търговците, ориентираха се към продажба само на нови стоки… И настъпи краят. Не малко хора ги …. когато затриха нещо добро и работещо и си изгониха клиентите.

  8. бивш търговец

    АУКРО са поредните измамници събрали парите на лоялните си клиенти и … приключили дейност. Трябваше да върнат наличните при тях депозитни суми на клиентите им при изпращане на писмена заявка за това, но … естествено е по-лесно да изчезнат с парите на хората.

  9. .

    За тези , които не знаят – преди аукро в далечните 2001 / 2 г. сайта беше в БГ но под името оказион.бг. Тогава имаше само три платформи в Русия, Румъния и България.
    2007 започнаха отново и то много добре, но по някакви причини 2011 се отказаха от формАта, опитвайки се да пренасочат потребителите към продавалника.
    Чуждоземските платформи – някои останаха, някои също бяха закрити по места.
    За съжаление, сами дадоха възможност на друг сайт да се развие с много добра скорост.
    Да им пожелаем успех в начинанията – друго няма какво да се каже.
    Надявам се след 3-4 г. да се върне отново в познатия формат който е общ с другите останали платформи

  10. търговец

    За да затвориш работеща платформа просто ей така значи има проблем. Не знам колко ефективна е функцианалноста на новата платформа,но категорично цените им са доста високи.Четиринадесет дневен срок за тестване не е достатъчно време за да се рзбере платформата работеща ли е или не.

  11. -

    Всъщност между Aukro и Prodavalnik няма голяма разлика! Освен това Aukro вече си има сериозна конкуренция от http://auction.bg.

  12. търговец

    Явно онлайн търговията в България, не върви така, както им се иска. Аз лично бях и съм по-доволен от услугите на онлайн мола http://directno.com

Коментар