СкейлФокус се присъедини към БАА

Експортно-ориентираната компания СкейлФокус се присъедини към Българската Аутсорсинг Асоциация (БАА). „Готови сме да да защитим статута на България като аутсорсинг хъб, където обещанията се изпълняват”, заявиха от новия член на БАА.

България вече е признатa като аутсорсинг дестинация, но допълнителното укрепване на положителния й имидж изисква обединени и целенасочени усилия, допълниха от Скейл Фокус.

Компанията привлича бизнес към страната, предлагайки технологични услуги и разработка на софтуер за клиенти в Европа и Северна Америка.

БАА, от своя страна, се фокусира върху развиване на силни международни отношения с цел да промотира България и нейните таланти.

Коментари по темата: „СкейлФокус се присъедини към БАА”

добавете коментар...

  1. :)

    Blah, едно е да създадеш продукт, съвсем друго да го наложиш в световен мащаб и да имаш приходи от това.
    Гледай колко години наши големи компании като ДАТЕКС се мъчат да пробият на западни пазари. Извода е че нито сме уникални, нито гениите на света. Нека да има аутсорсинг, това е нелоша дейност, свързана с реални приходи. Интелектуалната собственост ще носи пари само АКО СЕ ПРОДАДЕ, което е най-трудното.

  2. MNSP

    Принципно, да – така е. Но това е работа на самите компании, световният пазар е отворен, нека правят продукти и да ги изнасят. Ако могат да са конкурентоспособни, ще успеят

  3. Blah

    MNSP, не съм казал, че е вреден. Боли ме, че това са ТРОХИ в сравнение с парите, които могат да постъпват тук ако продуктите и интелектуалната собственост са тукашни!

  4. MNSP

    аутсорсинга не е вреден, напротив – влива валута в България. Една фирма като осигури работа на 200 души примерно и им плаща заплати на средно и дори ниско да е европейско ниво, може да е само от полза. Това са пари които идват от външния пазар – в България. Иначе никой не пречи на една софтуерна българска фирма да създаде собствен продукт и да го продаде навън, би било още по-добре

  5. Blah

    Ми браво. Промотирайте ни като outsourcing дестинация. Пък барем по някое време някой да се сети, че ни трябва индустрия със собствени продукти, от които приходите ще остават тук…

Коментар