Учен прогнозира скорошен край на Вселената

Американският физик Джозеф Ликен твърди, че в определен момент ще настъпи краят на света. С данните от съвременната физика може да се направи тревожен извод: нашата Вселена е нестабилна и я очаква смърт след няколко десетки милиарда години, смята теоретикът от Националната ускорителна лаборатория “Енрико Ферми”.

„Изчисленията подсказват, че след няколко десетки милиарда години сегашната Вселена я очаква катастрофа”, твърди Ликен, цитиран от Дейли Мейл. „Някъде ще възникне малко мехурче, което може да наречем алтернативна вселена. В определен момент то ще започне да расте и може да ни унищожи със скоростта на светлината”.

Прогнозата може и да не се сбъдне, уточнява Ликен. Достатъчно е да бъде променен един единствен параметър и бъдещето ще се окаже съвсем различно.

Земята, от своя страна, може да загине много по-рано от изчезването на Вселената, според някои хипотези. Причините за това могат да са най-различни – изригване на Слънцето или превръщането му в червен гигант, преминаване на Млечния път през галактиката Андромеда и др.

Коментари по темата: „Учен прогнозира скорошен край на Вселената”

добавете коментар...

 1. Петко

  много скоро, няма що

 2. Mega Galaxy

  Милиарди години в космически мащаб си е скоро!

 3. :)

  Някъде ще възникне?
  В главата ти или къде?

 4. Марто

  Заглавие: Учен прогнозира скорошен край на Вселената
  Реалност: Вселена е нестабилна и я очаква смърт след няколко десетки милиарда години

  Браво, успяхте успешно да ме вкарате в тази небивалица със заглавието.
  #Troll mode – activated

Коментар