Intel ще улеснява управлението на РС-тата

Intel разкри детайли за нова технология за управление на десктоп компютри, която ще работи съвместно със Systems Center на Microsoft и актуалните стандарти в тази област. Целта е да бъдат улеснени системните администратори в управлението на сигурността и контрола на разходите за поддръжка на компютрите.
Идеята на Intel ще бъде реализирана със следващото поколение десктоп процесори Intel vPro, известни с кодовото име Weybridge, както и в платформите за лаптопи Santa Rosa Centrino. Сътрудничеството с Microsoft ще помогне за защитата на десктоп системите срещу заразяване или разпространяване на злонамерен код и ще улесни управлението на крайните потребителски системи, твърдят от Intel, цитирани в informationweek.com.
Продуктите System Center Operations Manager 2007 и System Center Essentials 2007 на Microsoft събират и анализират данни за производителността на компютрите, като така улесняват системните администратори в отдалечената поддръжка на крайните потребителски системи.
VPro и Centrino процесорите на Intel, от своя страна, поддържат стандарта WS-MAN  (Web Services Management) на  DMTF (Desktop Management Task Force), който ще позволи решения от компании като Microsoft по-лесно да управляват системи, базирани на Intel.
Мобилните процесори Santa Rosa Centrino ще бъдат пуснати на пазара през второто тримесечие на тази година. Процесорите Weybridge vPro се очакват през втората половина на годината.

Коментар