Мтел ще финансира еко проекти с 50 000 лв.

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване по програмата Мтел Еко Грант е 25 март

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване по програмата Мтел Еко Грант е 25 март 2013 г.

Започна набирането на проекти, които ще се финансират по програмата Мтел Еко Грант през 2013 г. Общият бюджет на програмата  за тази година е 50 000 лева, а максималната стойност на отпусканите средства за един проект е до 15 000 лв.

Кандидатстващите проекти трябва да включват и насърчаване на доброволческите дейности. Очаква се проектите до доведат до активно включване на местните общности.

За финансиране по програмата на Мтел могат да кандидатстват организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и определени за извършване на дейност в обществена полза. Читалища, регистрирани по Закона за читалищата и ЗЮЛНЦ, също могат да подават кандидатури. Всяка организация има право да кандидатства само с един проект.

Програмата ще финансира безвъзмездно проекти в три области:

  • Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;
  • Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие;
  • Определяне и опазване на вековни дървета и гори;

Критериите за оценка на кандидатстващите проекти са качество и бюджет на проекта, резултати и ефект и капацитет на организацията. Оценката ще се направи на три етапа.

На първи етап кандидатстващите проекти ще бъдат разгледани от програмния екип на Фондация в помощ на благотворителността в България, която подпомага Мтел за осъществяването на грантовата програма. ФПББ ще провери спазването на основните изисквания и наличието на всички необходими части от формуляра и приложенията.

Проектите, преминали към втория етап, ще бъдат подробно оценени и класирани според колективно достигнати препоръки за решения. В рамките на третия етап Комисия за разпределяне на средствата с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици ще вземе окончателно решение.

Формулярите и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма Мтел Еко Грант могат да бъдат свалени от сайта на телекома. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 25 март.

Коментар