Panasonic ще представи концепцията “Енергични енергии” с Акихиса Хирата на Мебелния салон в Милано

Осака, Япония – Panasonic Corporation ще покаже цялостните си решения за създаване, съхранение и управление на енергия от концепцията “Енергични енергии” на  Мебелния салон в Милано 2013 – едно от най-големите и най-престижни дизайнерски изложения в света, което ще се проведе в Милано този април.

На тазгодишното изложение Panasonic ще представи нов енергиен пейзаж, в който създаването (чрез слънчеви панели), съхранението (чрез акумулаторни батерии), пестенето (чрез LED светлини) и управлението на енергията приема нова форма в градската среда.

Тази година инсталацията отново беше проектирана от забележителния архитект Акихиса Хирата.

Въз основа на многогодишните си технологични проучвания и развойна дейност Panasonic се стреми да реализира устойчив начин на живот, базиран на създаването, съхранението и ефективното използване на възобновяема енергия. Този начин на живот се прилага не само при жилища офиси и магазини, но и при цели градове, за да се създаде “устойчив интелигентен град”.

Изправени по скоро пред проблемите на опазването на околната среда, отколкото възприемащи природата и човешкото общество като непримирими противници, поглеждайки отвисоко, ние можем да видим градовете си като част от планетата и небесната шир. Като оборудваме градовете със слънчеви панели, сливащи се с природата, ние прегръщаме една хибридна визия на взаимно здраве, пълна с жизнена сила. Panasonic представя “Енергични енергии” – нова динамична връзка между природата и града.

Коментар