Samsung F8000 – еволюиращ Smart TV

Новият смарт телевизор F8000 идва с по-елегантен, минималистичен дизайн

Новият смарт телевизор F8000 идва с по-елегантен, минималистичен дизайн

Миналата година Samsung направи революция в комуникацията с телевизора, въвеждайки в топ моделите от серия ES8000 едновременно управление с гласови команди и жестове, разпознаване на лица и множество други модерни екстри. Тези нововъведения бяха пряко свързани с развитието на концепцията за Smart TV, в която Samsung е лидер с най-богат набор от съдържание, вкл. 3D, приложения и услуги, достъпни през Samsung Smart Hub.

И през 2013 г. корейската компания продължава технологичното си лидерство с обновена платформа Smart Hub и нови модели от серията F8000. Те се отличават с четириядрени процесори, технологии за усъвършенстване на картината и Ultra Clear Panel от най-висок клас, по-богат набор от гласови команди, доближаващи управлението на телевизора до комуникация на естествен език, жестов контрол вече не с една, а с две ръце, и ежегодно обновяване на телевизора със Smart Evolution Kit.

Обновена смарт платформа

Смарт платформата превръща доскоро познатия ни телевизионен екран в модерно, свързано към интернет устройство, което стои в центъра на домашното забавление, на социалните ни връзки, на споделянето и обмена на информация с всички други електронни устройства.

2013 Smart Hub - ins

Обновената платформа 2013 Smart Hub се базира на три Smart Hub панела – Apps, Social и Photos, Videos & Music. От панела Apps получавате достъп до всичко в Samsung Apps и можете да подредите там любимите си приложения. Техният брой постоянно расте, като вече включва и локално разработени приложения на български език.

Панелът Social позволява да гледате клипове, публикувани във Facebook, да следите какво се случва в Twitter и да провеждате видеоразговори.

Третият панел – Photos, Videos & Music – демонстрира удобната функционалност AllShare на Samsung. В този панел е събрано споделеното съдържание в безжичната ви мрежа и от него можете да възпроизвеждате и управлявате снимки и мултимедия, записани физически на вашия лаптоп, телефон или таблет, както и на cloud базирани сървъри SugarSync, Dropbox, SkyDrive.

Хардуерна мощ

Smart TV концепцията в серията F8000 е реализирана върху мощна хардуерна платформа с четириядрен процесор. Телевизорът има панел от най-висок клас, известен като Ultra Clear Panel, а възпроизвеждането на изображението се настройва автоматично за най-качествена картина според източника на сигнала и типа на показваното съдържание. Усъвършенстваната технология Micro Dimming Ultimate анализира всеки кадър и адаптира осветеността във всеки един участък на LED подсветката.

Harduerurno reshenie-ins

Серията F8000 идва с два TV тунера и позволява възпроизвеждане на два канала – едновременно върху екрана на телевизора или на телевизор и свързано с него устройство, например телефон или таблет. Феновете на спорта и особено на футбола ще оценят специалния режим Soccer Mode, създаден за по-динамично и реалистично аудио-визуално представяне на играта.

F8000 разполага с вграден Wi-fi адаптер и полезни екстри за обмен на съдържание. Така например, можете не само да възпроизвеждате мултимедия директно от USB флашка, включена в телевизора, но и да включите две флашки в два от USB портовете и да прехвърляте съдържание между тях.

Управление с глас и жестове

Обновената функция Voice Control позволява управление на телевизора с много близки до естествения език гласови команди. Можете да сменяте каналите, да променяте силата на звука или да превключвате на определени услуги, например да отворите Smart Hub, само с гласа си.

Novi glasovi komandi i upravlenie s jestove-ins

Управлението с жестове вече е възможно както с едната, така и с двете ръце. Така например, можете да увеличите изображението на екрана, да сменяте Smart Hub панелите с жест, подобен на прелистване, да „извикате” иконата за контрол на звука и други. Благодарение на вградената уеб камера и функцията Face Recognition, можете да се логнете във вашия Smart Hub профил просто като застанете с лице към телевизора.

F8000 идва и с иновативно дистанционно Smart Touch, с което можете да управлявате едновременно телевизора и свързаните с него устройства, например Blu-ray плейър и аудио система.

Еволюиращ телевизор

Evoluirasht televizor-ins

Върховите технологии, реализирани в новата серия F8000, ще продължават да се развиват занапред, уверява производителят. Благодарение на иновативната концепция Smart Evolution Kit, въведена през 2012 г. и поддържана от топ сериите за 2013-а, всяка следваща година ще можете да надграждате телевизора си с новия Evolution Kit и да се възползвате от последните технологични постижения на Samsung. Така серията ES8000 може да се надгради лесно до почти пълната функционалност и хардуерната мощ на F8000, която ще поддържа предстоящите през 2014-а и следващите години ъпгрейди.

По-елегантен дизайн

Новите телевизори F8000 идват с по-елегантен, минималистичен дизайн, базиран на дъговидна основа, която замества традиционната стойка и създава усещане, че панелът плува в помещението. Моделите от серията F8000 ще се предлагат във варианти с диагонал на екрана 75, 65, 55, 46 и 40 инча.

Коментари по темата: „Samsung F8000 – еволюиращ Smart TV”

добавете коментар...

  1. Георги

    Почитател съм на друга марка, но реших да си купя горепосоченият смарт тв и съответно не съм особено доволен. Глас и жестове са ала-бала, тези приложения са почти неизползваеми, поредната рекламна пропаганда .Иначе е елегантен но смарт едва ли!

  2. Anonymous

    Почитател съм на друга марка, но реших да си купя горепосоченият смарт тв и съответно не съм особено доволен. Глас и жестове са ала-бала, тези приложения са почти неизползваеми, поредната рекламна пропаганда .Иначе е елегантен но смарт едва ли!

  3. дореми

    Самсунг има приложение web browser Това приложение ограничава размера на изтегления файл от което следва че не можеш да гледаш филм без прекъсване.При мен прекасва на около 35 минута и трябва да се продължи чрез рестартиране.Т е идеята че ще ползвате телевизора като много слаб комп е погрешна .Тавя е слаб комп допълнително скопен чрез приложенията.Ако самсунг реши може и да пусне промяна на приложението но ……Така че не вярвайте на това което казват магазина……

  4. Avatar

    Очаквам телевизора да предложи и пълноценен компютър – да седна на дивана с безжичната клавиатура и да си работя 🙂

  5. Мила

    Дали ни трябват всичките функции, имам вече смарт телевизор, но да ви кажа го ползвам като обикновения си стар. Трябва да мине време хората да променят навиците си за гледане на телевизия, вероятно това ще стане, но по-бавно отколкото желаят производителите.

  6. Alex

    Ето и други модели от серията за 2013г.:
    http://news.samsungplaza.ro/category/samsung-forum-2013-monaco/

Коментар