Очакват се 6 варианта на Galaxy S IV

Galaxy S IV се очаква във варианти с различен обем на паметта и в два цвята

Galaxy S IV се очаква във варианти с различен обем на паметта и в два цвята

Samsung ще покаже новия си флагмански смартфон Galaxy S IV на 14 март на специално събитие в Ню Йорк. Според предварителните информации, устройството ще се продава в шест варианта. Очакват се модели Galaxy S IV с памет 16, 32 и 64 гигабайта, всеки от тях в черен и бял корпус, съобщи SamMobile.com.

Смартфонът ще поддържа работа в мрежи 3G и 4G (LTE). Моделът ще стъпи вероятно на процесор Qualcomm Snapdragon 600, който поддържа и двете мрежови технологии. Възможен е обаче и вариант с процесор Samsung Exynos и допълнителен LTE чип.

В момента всички топ смартфони на Samsung разчитат на процесорои, разработени и произведени от самата компания. Galaxy S IV ще поддържа работа с карти памет microSD, които позволяват значително увеличаване на капацитета на паметта.

Samsung е лидер на пазара за мобилни телефони, както и в сегмента на смартфоните, където се конкурира с Apple и нейния iPhone. Двете компании водят и непримирима съдебна битка, която навлезе в нов етап след решение на окръжния съд в Калифорния да намали почти двойно глобата на Samsung, наложена миналата година за патентни нарушения.

Коментар