Galaxy S IV ще струва вероятно 599 евро

Samsung остави голяма въпросителна при представяне на Galaxy S IV в Ню Йорк - не съобщи колко ще струва новият й смартфон

Samsung остави голяма въпросителна при представяне на Galaxy S IV в Ню Йорк – не съобщи колко ще струва новият й смартфон

Цената на Galaxy S IV продължава да бъде една от най-актуалните теми в интернет пространството, след като Samung не пожела да я съобщи при представяне на новия си флагман миналата седмица в Ню Йорк.

По неофициални данни, цената на смартфона в Европа ще започва от 599 евро, а в Италия дори ще стартира от 699 евро. Устройството се очаква на Апенините в началото на май, докато във Великобритания ще излезе в края на април.

По-рано се появиха и косвени свидетелства за цената на Galaxy S IV на пазара в САЩ. От сайта на конкурс-лотария, организирана от Samsung, стана ясно, че предполагаемата цена на смартфона е 579 долара, без данъка.

Galaxy S IV наследява Galaxy S III. Устройството предоставя 5-инчов екран с Full HD резолюция 1920×1080 пиксела и работи с 4- или 8-ядрен процесор с тактова честота съответно 1,9 и 1,6 GHz.

Смартфонът има две камери – 13-мегапикселова основна и 2-мегапикселова фронтална. Налични са още 2 GB оперативна памет и 16, 32 или 64 GB флаш памет. Батерията е с капацитет 2600 мАч.

Коментар