Galaxy S IV ще конкурира iPhone 5 и с по-ниска цена

Тълпата в нюйоркската зала "Радио Сити Мюзик Хол" видя новия Galaxy S IV, но не научи от Samsung цената му

Тълпата в нюйоркската зала “Радио Сити Мюзик Хол” видя новия Galaxy S IV, но не научи от Samsung цената на устройството

Samsung остави една голяма загадка при представяне на новия си флагмански смартфон Galaxy S IV преди броени дни в Ню Йорк. Корейската компания обяви, че моделът излиза на пазара през април, без да разкрие цената на новото си устройство, от което се очаква да затвърди лидерството й на пазара за смартфони.

Ясно е, че Galaxy S IV ще конкурира пряко iPhone 5 на Apple. Ще има ли обаче корейският смартфон предимство в цената? Изглежда, да. Това става ясно от обява на сайта на Samsumg, свързана с лотария за потребителите в САЩ.

В секция „Prize Details“ на конкурса „Cut to the front of the line” се съобщава, че победителите ще получат като награди 48 броя смартфона Galaxy S IV с приблизителна цена на дребно 579 долара всеки. По всяка вероятност това е цена без данъка, който се начислява на мястото на продажбата.

Но дори и след добавяне на данъка, Galaxy S IV с 16 GB флаш памет ще струва по-малко, отколкото iPhone 5, който в момента се продава за 649 долара на американския пазар. Моделът Galaxy S III с 16 GB пък е достъпен за 504 долара в интернет магазина Amazon.

Цените на Galaxy S IV у нас ще започват от около 1249 лв. за най-малката, 16-гигабайтовата версия, която ще се предлага отключена, без обвързващи договори, съобщиха от електронния магазин Smartphone.bg. 32-гигабайтовият Galaxy S IV ще струва около 1429 лв, а конфигурацията с 64GB вградена памет – около 1539 лв.

Коментари по темата: „Galaxy S IV ще конкурира iPhone 5 и с по-ниска цена”

добавете коментар...

  1. Снайперист

    Ясна е цената и за България:
    http://news.smartphone.bg/novini/ekskluzivno-tsena-za-ba-lgariya-na-samsung-galaxy-s-iv/

  2. :)

    Гледайте да сте точни фактологически. Galaxy SIII е лидер на пазара на АНДРОИД смартфони, при това само във високия клас. 5-8% от продажбите на Андроид устройства се доближават до iPhone като показатели и възможности. Дори всички тези 5-8% да са на S3, пак не стигат, за да изравни iPhone, та какво остава за лидерската позиция …

    Та, лидер на пазара на смартфони най-вероятно е някоя тотална no-name-ка от Китай, обаче това на никой не му стиска да си признае …

Коментар