Facebook скам примамва със златен iPhone 5

Ако искате лъскави неща от рода на златен iPhone 5, трябва да бъдете нащрек. Фалшиви Facebook страници обещават подобни награди срещу това да харесате една снимка и да попълните оферта.

Снимката, използвана за скам, е открадната от сайта на Goldgenie – компания, специализирана в луксозни стоки по поръчка. Разбира се, никой досега не е спечелил златния iPhone 5 – вместо това измамниците завеждат наивни потребители на сайт, който прави проучване.

Фалшива Facebook оферта примамва потребителите с награда златен iPhone 5

Фалшива Facebook оферта примамва потребителите с награда златен iPhone 5

Посещавайки този сайт, жертвите биват инструктирани да попълнят една от пет оферти, за да участват в лотарията. Изследването е различно, в зависимост от местополежението на потребителя.

Колкото и анкети да попълните обаче, нямате никакъв шанс да спечелите обещаната награда. Кибер мошениците в същото време печелят пари от всеки, който се излъже да участва в схемата им.

Много от изследванията изискват да въведете мобилния си номер, като по този начин се се абонирате несъзнателно за скъпоплатени услуги, които ще раздуят сериозно месечните ви сметки за телефон.

В допълнение, скамърите правят пари и от продажба на фалшивата Facebook страница, с която примамват своите жертви. Facebook страници с голям брой лайкове се търгуват за много пари на черния пазар.

Така че, бъдете внимателни, когато нещо ви изглежда твърде хубаво, за да е истина. Легалните конкурси и лотарии винаги се обявяват на официалните страници на съответните компании, отговорни за организирането им.

Коментар