Смъртен случай при разговор с iPhone

Ползването на телефона по време на зареждане може да има фатални подледици

Ползването на телефона по време на зареждане може да има фатални последици

Експертите постоянно предупреждават, че разговорите с включен към електрическата мрежа телефон са крайно опасни. Изходът понякога може и да фатален за потребителя.

Китайската агенция Синхуа съобщи за смъртта на 23-годишно момиче, като се предполага, че причината е токов удар по време на разговор с iPhone 5, включен за зареждане в електрическата мрежа.

Свидетел на инцидента е сестрата на нелепо загиналото момиче, която разказва историята в своя блог. По думите й, момичето било ударено от силен токов удар в момента на започване на разговор по телефона, който през това време се зареждал.

Сестрата твърди, че смартфонът е купен от официален магазин на Apple през декември миналата година и е ползван изключително с оригинално зарядно устройство. Тя се надява Apple да обясни как е възможно да се случи подобно нещо и се обръща с апел към всички потребители на телефони никога да не ползват устройствата си по време на зареждане.

Местната полиция все още не е потвърдила, че причината за инцидента е iPhone. Констатиран е единствено фактът, че смъртта е настъпила вследствие на токов удар.

Според експерти, самият смартфон не може да причини смърт, тъй като 3-5 волта не биха навредили по никакъв начин на здравето. Допуска се обаче, че повреда в кабела или захранването на мобилния телефон е в състояние да причини смъртоносен токов удар.

Същевременно, Apple излезе с официално изявление по случая и заяви готовност да съдейства на разследването за изясняване на всички обстоятелства.

Коментари по темата: „Смъртен случай при разговор с iPhone”

добавете коментар...

  1. ;))

    5 мА – праг на усещане. 20 мА – праг на болка. 100мА – праг на смъртта. Всеки кабел, по дебел от 0.016мм2 би ги издържал.

  2. добре де, добре

    чудно ми е колко е бил силен тока, че не е стопил тънката жица на зарядното?! малко странно…

  3. Иван

    Същия модел зарядно, който ползваш и ти. Дерзай!

  4. ?

    Кой знае какво китайско зарядно-менте е използвала.

Коментар